Skip to main content
AjankohtaistaKuukauden yritysTiedotteet

Huhtikuun yritys on Kaarinan R-kioski/ 1035 Arja Koivula Oy

Myynnistä lahjoituksia hyvään tarkoitukseen

Kuvassa kauppias Arja Koivula ja työharjoittelija Elmeri Kylander.

Niina Sjöholm haastatteli Kaarinan R-kioskin kauppiasta Arja Koivulaa.

Arja Koivula on toiminut 15 vuotta Kaarinan R-kioskissa ja siitä ajasta kauppiaana noin 8 vuotta.

Mikä sai sinut lähtemään tälle tielle? Oliko se vahinko vai suunniteltu tie?

Olin aikanani Aschanin kahvilassa töissä 10 vuotta. Pidin erityisen paljon siellä tehtävästä asiakaspalvelutyöstä. Sen jälkeen tein töitä henkilöstöravintolassa, joka toimi myös pitopalveluna. Töitä sai tehdä niin paljon, kun halusi. Yritys kuitenkin lopetettiin. Päivääkään en ole ollut työttömänä, kun on vastaanottavainen, saa aina töitä. Siirryin suoraan pitopalveluyrityksestä töihin Kallun Grilliin. Hain kuitenkin koko ajan muualle, koska en pitänyt grilli- tai yötyöstä. Grillillä sain kyllä olla pääsääntöisesti aamuvuorossa, missä keitin kaurapuuron ja tein sämpylät. Kun R-kioski haki esimiestä Kaarinaan, päätin hakea paikka, koska asun 100 metrin päässä. Sain paikan ja sillä tiellä olen.

Olet lahjoittanut 1000 euroa Kaarinan eläkeläisille, jotka toimivat Puntarin tiloissa ja Ura Basketille saman verran. Mistä tämä sai alkunsa?

R-kioski -konserni palkitsee kymmenen parasta myyntiään kasvattavaa yrittäjää mahdollisuudella luovuttaa valitsemalleen kohteelle 1000 euroa. Vuoden 2021 toisella vuosineljänneksellä olimme mukana ensimmäisen kerran ja tulimme viidenneksi. Silloin päätin lahjoittaa summan eläkeläisille helpottaakseni heidän mahdollisuuttaan pitää yhteinen kokoontumispaikka. Ura Basketin Kimmo Hyyryläinen käy tässä meillä usein kahvilla ja mielestäni on mukavaa antaa lahjoitus urheilun hyväksi. Ura Basket oli siis meidän toinen kohteemme, kun tulimme neljänsiksi viime kerralla. Asiakkaat taas voivat auttaa meitä pärjäämään myynnissä, kun ostavat meiltä kahvia ja pullaa.

Laaja tuotevalikoima

Vilskettä meillä pitää koko ajan. Palvelukokonaisuutemme on hyvin laaja. Saa oppia monen moista leffalipuista hodareihin. Kaikki toiminta lisääntyy koko ajan. Viime vuonna mm. aloimme tekemään voileivät ja sämpylät tässä itse. Myynti näyttää helpolta, mutta koko ajan on jotain täydennettävää ja tilitettävää.

Konserni ohjaa meitä. Neljän viikon välein vaihtuu kampanja, tulee tarkat paikat kampanjatuotteille. Itse saan kuitenkin tilata, koska menekin tuntemus on meillä hanskassa.

Onko mielestäsi liikepaikka hyvä?

Sijainti on erittäin hyvä. Olisin pääsyt uuteen paikkaan, mutta kulut olisivat kasvaneet liikaa. Ja pidän tästä paikasta. Parkkipaikat vähän harmittavat. Talojen asukkaat jättävät tähän oven eteen autonsa. Olemme ainut paikka, joka on auki sunnuntaiaamuisin ja usein autot ovat juuri kioskin edessä, vaikka vapaita paikkoja olisi muualla. Minusta olisi hyvä, jos virheellisestä parkkeerauksesta saisi sakon.

Työssä jaksaminen

Vaikka kaikki toiminnat lisääntyvät, pärjään, kun työt sujuvat rutiinilla. Esimerkiksi sämpylöiden tekoon jäi rutiini Kallun grilliltä, minut on myös kaksi kertaa palkittu leipämestarina. Neljän lapsen äitinä minulla on hyvä stressinsietokyky. Pitää saada nopeasti aikaiseksi ja asioiden pitää edetä. Kaikki lapseni harrastivat aikanaan jalkapalloa. Minä paistoin aina tuoreet munkit peleihin ja ne tekivät hyvin kauppansa.