Skip to main content
AjankohtaistaKuukauden yritys

KiekkoKingi Oy on toukokuun yritys

By 25.4.20222 toukokuun, 2022No Comments

– Suomen siistein Fribayhteisö

  • KiekkoKingi Oy
  • Osakkaat Eemil Matti, Jere Kaasinen ja Samu Markkanen
  • Myymälä osoitteessa Terätie 4, Piispanristi
  • www.kiekkokingi.fi

Kiekkokingin myymälä Piispanristillä.

Niina Sjöholm haastatteli yrittäjä Eemil Mattia.

Mikä sai teidät perustamaan yrityksen ja miksi frisbeegolf?

Olemme kaikki harrastaneet lajia jo useita vuosia. Keväällä 2021 frisbeegolfin harrastajamäärät olivat räjähtäneet koronapandemian seurauksena ja kiekkoja ei tuntunut saavan mistään. Idea käytettyjen kiekkojen verkkokaupasta syntyi ja sain houkuteltua mukaan inttikaverini Jere Kaasisen, jonka kanssa kävimme iltavapailla heittelemässä Haminan Reserviupseerikoulussa kesällä 2020. Meillä molemmilla oli kiinnostusta yrittämiseen ja ajattelimme tämän olevan loistava tapa oppia lisää. Loppuvuodesta 2021 saimme mukaan osakkaaksi kaverimme Samu Markkasen, joka oli jo ennestään auttanut paljon.

Minkälainen tausta teillä on? Onko liikkeenjohdollista koulutusta, vai lähtikö vain harrastuksen pohjalta kiinnostus yrittämiseen?

Opiskelen itse ensimmäistä vuotta kauppatieteitä Tampereen Yliopistossa, Samu ja Jere hakivat molemmat opiskelemaan kaupallista alaa kevään yhteishaussa. Itseäni yrittäminen on kiinnostanut aina ja mahtavaa, että harrastuksesta sai tehtyä bisneksen!

Miten koitte yrityksen perustamisen?

Perustaminen tuntui aluksi vaikealta, mutta kaiken oppii nopeasti, kunhan aloittaa. Tekemällä oppii!

Saitteko neuvontaa, ja jos sait, niin mistä?

Tätini on yrittäjä ja häneltä konsultoin apua alkuvaiheessa.

Miten markkinoitte yritystänne? (kanavat, some, lehtimainos, puskaradio jne.)

Tärkein markkinointikanavamme on Instagram, jossa meillä on yli 10 tuhatta seuraajaa. Sen lisäksi tuotamme aktiivisesti sisältöä TikTokiin ja Youtubeen. Olemme myös viime kuussa aloittaneet Google -markkinoinnit, mutta sitä ennen emme olleet panostaneet mainontaan rahallisesti.

Oliko haastavaa löytää toiminnalle sopiva kivijalkamyymälä?

Etsimme mahdollista paikkaa muutaman kuukauden ja lopullinen paikka löytyi hieman sattumalta. Kohde oli aika huonossa kunnossa, mutta remontoimalla saimme siitä juuri meille sopivan!

Frisbeet pääsee testaamaan myymälässä.

Kumpi myy paremmin kivijalka vai verkkokauppa?

Tällä hetkellä aikalailla 50/50, mutta kausi ei ole vielä alkanut, joten paha sanoa. Verkkokaupalla potentiaali on suurempi, mutta myös kilpailu on kovempaa.

Työllistääkö yritys teidät 100-prosenttisesti?

Opiskelen itse Tampereella, mutta käytännössä teen koulut etänä töistä käsin. Jere on töissä sopimussotilaana Pansion Rannikkolaivastossa ja Samu koulunkäyntiavustajana Piikkiön Yhtenäiskoulussa. Tavoitteena on, että kesällä yrityksemme työllistäisi meidät 100%

Teillä on myös valokuvaaja yrityksessänne, mikä on hänen roolinsa yrityksessä?  (Kuvaako hän myös live-videoita?)

Joonatan Fihlman aloitti meidän kanssamme helmikuussa 2022. Autoimme Joonatania aloittamaan kevytyrittäjänä ja hän on saanut lisäksi keikkatöitä esimerkiksi TPS:n salibandypelien kuvaajana. Joonatan hoitaa meidän valo- ja videokuvaukset sekä auttaa tarvittaessa kaikessa muussakin. Live-videot onnistuvat myös. Joonatanin aikeissa on perustaa osakeyhtiö loppuvuodesta, kun mies täyttää 18-vuotta.

Vieläkö te myytte myös vanhoja keikkoja?

Kyllä. Käytetyt kiekot ovat ja tulevat olemaan myös jatkossa osa valikoimaamme. Käytettyjen kiekkojen valikoimamme päivittyy jatkuvasti ja pitää asiakkaat sitoutuneina.