Skip to main content
AjankohtaistaKuukauden yritysTiedotteet

Kilosport on joulukuun yritys

 • Yrittäjä Petri Kannisto
 • Kilosport Oy ja Kilosport Liikuntapalvelut Oy, www.kilosport.fi
 • Sportson International Oy, www.sportson.fi
 • Urakkatie 7, Kaarina

Kaupunginjohtaja Harri Virta ja Kaarinan Kehityksen tj. Niina Sjöholm onnittelivat Petri Kannistoa Vuoden yritys Kaarinassa –palkinnon johdosta.

Niina Sjöholm haastatteli Kilosportin yrittäjä Petri Kannistoa.

Petri, kerro miten yrittäjäurasi lähti käyntiin?

Pääsin tammikuussa 1987 pois armeijasta ja hain lukemaan kansantaloutta. Olin laiska lukemaan ja onnekseni en päässyt sisälle. Makrotaloustieteilijästä tuli mikrotalousjohtaja. Siitä se sitten lähti.

Ennen Kilosporttia oli Sportson International Oy. En perustanut yritystä itse, vaan sen perustivat kaksi miestä, joista toisesta tuli insinööri ja toisesta matematiikan ja atk:n opettaja. He pääsivät opettajan töihin, ja totesivat että nyt päästiin oikeisiin töihin ja saadaan palkkaakin, ja niin yritys siirtyi minulle. Kukaan ei uskonut, että sulkapallomailan myynnillä voi elää, mutta siitä yrittäjäurani lähti.

Sitten kehittyi ajatus, että pitäisi saada myös sulkapallohalli. Olin Ruotsissa pelaamassa ja siellä oli hienoja halleja. Marraskuussa -91 Raisiosta löytyi halli. Oli lama-aika ja halleja oli tyhjillään. Hallissa oli 5 sulkapallokenttää, golfin lyöntiharjoittelupaikka ja 9 minigolfkenttää. Tilassa oli toiminut Kilopultti-niminen yritys ja nyt siitä tuli Kilosport. Tehtiin omistajan kanssa sellainen diili, että aina kun sain kentän vuokrattua, puolet siitä meni hallin omistajalle. Kahvilan tuoton sain pitää itse.

Kaarinaan tultiin vuonna -97. Meillä oli Raision paikka vielä samaan aikaan. Raision halli oli myynnissä Arsenalissa, tarjosivat meille kallista vuokraopimusta, mihin en suostunut. Aika oli silloin todella vaikea ja Arsenalilla oli varaa olla ylimielinen.

Kaarinan paikka oli entinen Tennis-Center ja nykyinen kahvio vanha ammusvarasto. Omistaja oli Melbournen olympialaisten 1956 nelonen ja hopeamitalisti Oslon MM-kisoissa 1952 ammunnassa. Teimme vuokrasopimuksen viideksi vuodeksi, siten, että minä vastasin kiinteistön hoidosta, ja kun tuli oston aika, sain hyvityksenä kiinteistöön käyttämäni rahat.

Vuonna 2008 ostettiin Paimiosta salibandykeskus. Siellä on pelattu Suomen ensimmäinen naisten maaottelu Australia vastaan Suomi. Sählyn lisäksi oli tilat myös taekwondolle. Vuonna 2010 meni TPS-salibandyn omistama Pallosalit Oy konkurssiin Turussa ja hankimme hallin sieltäkin. Jossain kohtaa kuitenkin luovuin Turun ja Paimion kentistä ja keskityttiin Kaarinaan.

Kerro vähän liikuntakeskuksenne konseptista

Kilosportissa voi pelata sulkista, padelia, salibandya ja käydä kuntosalilla. Meillä on myös minitennisryhmiä lapsille. Nettivarausjärjestelmä on moderni. Paikka on auki kello 05-24. Myymme erilaisia käyttöprofiileita, all inclusive -kortilla voi tehdä ihan mitä vaan!

Petri Kannisto Kilosportin kuntaosalilla.

Minkälainen paikka Kaarina on ollut yrittäjälle?

Kaikki on Kaarinassa mahdollista, ellei se ole erikseen kielletty. Ei Harri (kaupunginjohtaja Harri Virta) muuten olisi juuri saanut palkintoa elinkeinoelämän edistäjänä.

Poikani on vahvasti mukana yrittämisessä ja tytär on backuppina. Sukupolvenvaihdosprosessi on aloitettu.

Yrityksesi palkittiin juuri vuoden kaarinalaisena yrityksenä Varsinais-Suomen Yrittäjägaalassa, miltä se tuntuu?

Kyllä se tuntuu hyvältä, että huomioidaan yritys, johon on pistänyt elämänmittaisen työn.

Faktaa yrityksestä:

Kilosport Oy ja Kilosport Liikuntapalvelut Oy
Urakkatie 7, Kaarina

 • Liikuntapalveluiden tuottaminen
 • Lasten syntymäpäiväjuhlat
 • Kahvio- ja ravintolatoiminta
 • ProShop (kauppa)
 • com
 • Mailahuolto (käsityöammatti)
 • Kiinteistöjalostus

www.kilosport.fi

Sportson International Oy

 • Urheilutarvikkeiden maahantuonti
 • Tukkukauppa
 • Tuontia
 • Vientiä
 • EU-sisäkauppaa

www.sportson.fi

Kilosportin palvelut:

13 sulkapallokenttää
2 salibandykenttää
3 padelkenttää
kuntosali / PT-palvelut
peili- /tanssi- /ryhmäliikuntasali
Minitennisryhmät

Ohjelmapalveluiden tuottaminen:
Lasten ja aikuisten syntymäpäivät
Päivätanssit
Urheilu- ja liikuntatapahtumat

Korkeatasoisten mailapelivälineiden maahantuonti ja myynti, keskittyen sulkapallo-, padel- ja tennistuotteisiin.
www.mailapelikauppa.com

Kahvila- ja ravintolatoiminta