Skip to main content
Kuukauden yritys

Maaliskuun yritys on Tilitoimisto Peltokangas Oy

By 1.3.202121 huhtikuun, 2021No Comments

1.3.2021

”Ihanaa saada asiat täsmäämään ja järjestykseen”

  • Tilitoimisto Peltokangas Oy
  • Perustettu: 2005
  • Henkilöstömäärä: 9, joista yksi oppisopimuksella
  • Toimitusjohtaja: Susanna Peltokangas
  • www.tilipeltokangas.fi
Yrittäjä Susanna Peltokangas Tilitoimisto Peltokankaan toimistolla Kaarinassa.
Susanna Peltokangas Tilitoimisto Peltokankaan Kaarinan toimistolla.

 

Tilitoimisto Peltokangas Oy on taloushallintoliiton auktorisoima tilitoimisto, jonka palveluvalikoimiin kuuluvat kirjanpito, tilinpäätökset, verosuunnittelu, palkanlaskenta, laskutus, osto- ja myyntireskontran hoito, yritysten perustamiset, yhtiömuotojen muutokset sekä yritysjärjestelyt.  Tarjoamme asiakkaillemme heidän tarpeidensa mukaan palveluita, joko perinteisesti paperisena tai tarvittaessa sähköisinä palveluina. Vaikka sähköistäminen usein helpottaa sekä asiakkaan, että tilitoimiston työtä ei ketään asiakasta pakoteta sähköiseen maailmaan, vaan muutos lähtee asiakkaan tarpeesta. Asiakas tekee päätöksen, vaikkakin usein kirjanpitäjän aloitteesta. Henkilökohtainen asiakaspalvelu on toimintamme perusta. Taloushallinnon asiat saattavat joskus tuntua yrittäjästä hankalilta, eikä niihin riitä yrittäjän oma aika, joten silloin oma kirjanpitäjä on kullan arvoinen.

Miten päädyit tilitoimistoyrittäjäksi?

Susanna Peltokangas: Jo opiskeluaikana olin työharjoittelijana ja kesätyöntekijänä kaarinalaisessa tilitoimistossa, jossa pääsin monipuolisesti tekemään tilitoimistotyötä. Valmistuin silloisesta Kauppaopistosta laskentatoimen linjalta vuonna 1988 ja sain vakituisen työpaikan samasta tilitoimistosta, jossa olin jo ollut harjoittelijana. Oltuani 16 vuotta tilitoimistotyössä halusin nähdä taloushallinnon hoitamisen asiakkaan näkökulmasta. Pääsin talouspäälliköksi tuotantotoimintaa harjoittavaan yritykseen.  Tämä oli erinomainen tilaisuus päästä näkemään yrityksen sisäistä laskentaa ja sain arvokasta tietoa taloushallinnon hoitamisesta myös tästä näkökulmasta.

Vuonna 2005 sitten perustin oman tilitoimiston. Kesällä 2006 siirryin kokopäiväiseksi yrittäjäksi ja vuokrasin toimitilat nykyisestä paikasta Kaarinan keskustasta. Ensimmäisen työntekijän palkkasin vuoden 2007 alussa. Nykyään meillä työskentelee 9 henkilöä. Osaavan ja motivoituneen henkilöstön löytäminen on taloushallinnon alalla ensiarvoisen tärkeää. Tässä suhteessa olen ollut onnekas, kun olen saanut ympärilleni nykyisen henkilöstön. Henkilöstö on yrityksen tärkein voimavara ja varsinkin taloushallinnon alalla, jossa luodaan luottamuksellisia pitkiä asiakassuhteita.

Jari Peltokangas Tilitoimisto Peltokankaan Liedon toimistolla.
Jari Peltokangas Liedon toimistolla.

Aviomieheni Jari tuli oppisopimuksella työntekijäksi vuonna 2011 ja vuodesta 2013 lähtien hän on toiminut yrittäjänä. Työnjako Jarin kanssa on helpottanut arjen asioiden hoitamista. Jari työskentelee Liedon toimipisteessä ja minä täällä Kaarinassa.

Minkälaista työsi on?

Tykkään työstäni. Ihanaa saada asiat täsmäämään ja järjestykseen. Viranomaisten aikataulut rytmittävät työtä vuoden mittaan. Jokainen päivä on erilainen ja asiakaspalvelu on palkitsevaa. Työ vaatii jatkuvaa opiskelua, joka myös inspiroi. Olemme Taloushallintoliiton jäsentoimisto ja liiton jäsenyys velvoittaa tiettyyn määrään koulutuksia henkilökunnalle joka vuosi.

Onko tilitoimistojen välillä kilpailua, kun Kaarinassakin on useampi tarjoaja?

Vaikka Kaarinassakin on tarjolla useampia tilitoimistoja, en koe kilpailua negatiivisena asiana, päinvastoin. Kyllä meille kaikille on tekemistä riittänyt, eikä asiakkaista tarvitse tapella. Suosittelen myös muiden tilitoimistojen palveluita, jos tulevan asiakkaan tarpeet eivät sovi meidän palveluvalikoimaan. Kuulumme Turun Seudun Tilitoimisto ry -nimiseen yhdistykseen. Yhdistys järjestää paikallisia koulutuksia ja muita yhteistyötapaamisia. Yhteisissä tapaamisissa kollegoiden kanssa saamme ja jaamme arvokasta lisätietoa meitä kiinnostavista aiheista.

Onko korona näkynyt teidän työssänne?

Taloushallinto pitää hoitaa oli korona tai ei eli varsinaiseen työhön pandemialla ei ole suoranaista vaikutusta. Korona on vaikuttanut monen asiakasyrityksen toimintaan ja sitä kautta tietysti myös meidän työhön. Tällä hetkellä osa työntekijöistä tekee työtänsä etätyönä ja osa on fyysisesti paikalla toimistolla. Koronan myötä olemme avustaneet asiakkaita erilaisten tukien hakemisessa ja raportoinnissa.

Kuinka paljon teillä on kaarinalaisia asiakkaita?

Aika paljon on kaarinalaisia – noin kolmasosa. Nykyään ei ole periaatteessa merkitystä missä tilitoimisto sijaitsee tai missä asiakasyritys sijaitsee. Jos ei pystytä palavereja pitämään paikan päällä, niin Teams ja muut apuvälineet otetaan avuksi.

Nyt taitaa olla teillä kiireinen aika, kun tilinpäätökset työllistävät?

Kyllä on kieltämättä kiirettä tähän aikaan vuodesta. Meillä ruuhkahuippu ajoittuu tammi-toukokuuhun. Verottaja asettaa tiukat määräajat, joiden noudattaminen aiheuttaa kiireitä. Valta osa asiakasyritysten tilikausista päättyy vuoden vaihteessa.

Minkälaiset kehitysnäkymät teillä on? Mikä toiveesi yrittäjänä on, haluatko kasvattaa toimintaa?

Perustaessani tilitoimiston tavoitteena oli työllistyä itse alalla, josta pidän. Vuosien mittaan henkilöstöä on tarpeen mukaan palkattu lisää. Suuria kasvutavoitteita ei ole koskaan ollut. Tavoitteena on tällä hetkellä työllistää olemassa olevat työntekijät ja jos tarpeen palkataan lisää henkilökuntaa. Minulle on vieras ajatus laajentua vaan laajentumisen vuoksi. Ollaan pyritty tekemään työn niin hyvin, että puskaradio hoitaa markkinoinnin. Ja se lämmittää, jos kysyn uudelta asiakkaalta, että miten päädyit ottamaan juuri meihin yhteyttä, ja kuulee suosituksia nykyisiltä asiakkailta. Silloin me ollaan onnistuttu.

Ovatko nykyiset toimitilat sopivat vai onko toimitiloihin liittyviä laajentamistarpeita?

Kaksi vuotta sitten keväällä avattiin sivutoimipiste Liedossa, kun näissä tiloissa tuli seinät vastaan. Liedon Avantissa on tällä hetkellä 3 henkilöä töissä.

Onko mitään toiveita Kaarinan kaupungin suuntaan?

Kaarinan kaupungin kanssa yhteistyö on sujunut moitteettomasti. Kaarina on hyvä paikka yrittää ja tuntuu, että Kaarinan kaupunki kuuntelee yrittäjien toiveita.

Onko teillä ollut kesätyöharjoitteiljoita?

Kesätöitä olemme tilanteen salliessa tarjonneet talousalan opiskelijoille. Tulevan kesän paikka on jo täytetty, kun meillä on yksi oppisopimusopiskelija tällä hetkellä. Teemme oppilaitosyhteistyötä taloushallintoalan oppilaitoksien kanssa.

Mikäs palkinto tuolla hyllyllä on?

 

Tilitoimisto Peltokankaan syyskisojen kiertopalkinto.
Tilitoimisto Peltokankaan syyskisojen kiertopalkinto.

 

Pidämme aina henkilökunnan syyskisat ja tämä on kiertopalkinto. Pyritään joka vuosi järjestämään henkilökunnan kesken ”kisa”, jossa mitellään eri lajien mestaruudesta. Lajeina on tähän mennessä ollut mm. minigolf, ammunta, keilailu, kalastus, frisbeegolf, darts.  Lajin voittanut saa palkintopokaalin kaappinsa päälle ja voi patsastella palkinnon kanssa seuraavaan syksyyn asti.