Skip to main content
AjankohtaistaKuukauden yritysTiedotteet

Elokuun yritys on Martta Keittiöt

Selvittäessään Kaarinassa toimivia keittiöalan yrityksiä, Kaarinan Kehityksen Niina Sjöholm törmäsi mielenkiintoiseen keittiöitä valmistavaan yritykseen nimeltä Martta-Keittiöt, jonka toimitusjohtajaa hän pääsi haastattelemaan.

Antti Nisula ja Martta Keittiöiden tarjontaa.

Martta Keittiöitä vetää Antti Nisula, jolla on yli 30 vuoden kokemus keittiöistä, niiden valmistuksesta ja myynnistä. Nisula siirsi yrityksensä toimitilat Helsingistä Piispanristille vuonna 2018. Viisi vuotta toimintaa on harjoitettu Kaarinasta käsin. Asiakaskunta koostuu pääasiassa rakennusliikkeistä ja lähiseudun asukkaista. Yritys työllistää kolme henkilöä Nisulan lisäksi.  Alihankintana ostetaan kohteissa tehtävät asennustyöt.

Viihdyttekö Piispanristillä?

Tämän alueen yrityskeskittymä on erittäin monipuolinen ja se on saanut paljon huomiota. Täältä löytyy teknologiayrityksiä, rakennusalan yrityksiä, liikuntaan keskittyviä yrityksiä ja paljon muuta. Viihdymme täällä oikein hyvin ja vanhan lämmityskeskuksen piippu toimii hyvänä maamerkkinä asiakkaillemme Piispantornin lisäksi.

Huomioitteko toiminnassanne kestävää kehitystä?

Yritämme huomioida, se ei aina vaan ole niin helppoa. Meidän tavarantoimittajamme ovat siirtyneet kevyempiin pakkauksiin, mikä rasittaa luontoa vähemmän. Muovipakkaukset ovat vähentyneet huomattavasti.

Paljonko asiakunnasta on yksityisasiakkaita?

Kun Helsingin pisteestä luovuttiin, olemme pyrkineet lisäämään myös suoraa kuluttajakauppaa. Tarkoitus on tehdä Piispanristille monipuolisemmat näyttelytilat ja laittaa mainoskyltit tienviereen. Meidän tunnettuutemme on vielä aika pieni kuluttajien keskuudessa.

Minkälainen kilpailutilanne on Kaarinassa?

Käsittääkseni valmistavia yrityksiä meidän lisäksemme on vain Puuvaja Oy. Keittiömyyjiä onkin sitten enemmän. Kaarinassa ja Turussa on hyvä tarjonta myyjistä.

Miten näet rakennusalan kehityksen tällä hetkellä?

Vähän hiljenee toimitukset nyt syksyä kohden mentäessä. Pieni taantuma on tulossa, mutta uskon, että se on ohi jo ensi vuonna. Korkotaso pelottaa etenkin yksityishenkilöitä, mutta korjausrakentaminen pysyy ennallaan.

Mitkä ovat tulevaisuuden keittiön trendit?

Muutos trendeissä tapahtuu hitaasti varsinkin Suomessa. Nyt on jo päästy siitä, että kun on astianpesukone, niin ei tarvita enää kahta allasta. Toinen selkeä muutos on, että keittiön alakaapit ovat lähes poikkeuksetta laatikostoja.

Uusia materiaaleja tulee varmasti, mutta saadaanko niiden hinnat järkeviksi, on toinen kysymys. Ekologisuus tulee jollain aikavälillä tuotteisiin, mikä on hyvä asia. Usein vaihdetaan keittiö vain siitä syystä, ettei se miellytä uutta omistajaa. Tulevaisuudessa tähän pitäisi kehittää jokin ratkaisu.

Toivomme, että asiakkaat löytävät meidät olipa sitten kyseessä uuden rakentaminen, linjasaneeraus tai muu remontti. Tarkan toimintatapamme lisäksi on monia syitä, miksi kannattaa valita meidät. Olemme edullinen, joustava ja nopea. Pystymme tarjoamaan kilpailukykyisen hinnan, koska palveleva organisaatiomme on pieni ja ketterä, vailla turhia välikäsiä. Tämän ansiosta pystymme myös tarvittaessa hyvinkin nopeaan toimitukseen. Suunnittelijamme on alan ammattilainen.