Skip to main content
AjankohtaistaKuukauden yritysTiedotteet

Festicolta synttärit, kasvomaalaukset ja kampaukset

Nuorten Yrittäjyysseteli -haastattelut

Festico järjestää lasten synttäreitä ja tekee kasvomaalauksia ja kampauksia festareilla ja muissa tapahtumissa.

Festico on kahden kaarinalaisen nuoren perustama 4H-yritys. Yrittäjinä toimivat Helmi Mäkeläinen ja Peppi Ranta. Kaarinan Kehitys myönsi heille Kaarinan kaupungin yrittäjyyssetelin yritystoiminnan alun tukemiseen.

Festico järjestää lastensynttäreitä. Palvelu sisältää juhliin sopivaa ohjelmaa kuten ongintaa, pelejä ja leikkejä. Asiakkaan toiveet ohjelman suhteen huomioidaan ja jokaisesta juhlasta tehdään ainutlaatuinen ja yksilöllinen. Syntymäpäiväjuhlat voivat olla joko asiakkaan kotona tai muussa asiakkaan järjestämässä tilassa. Festico voi tarvittaessa koristella myös juhlatilan.

Juhlien lisäksi Festicon voi kutsua erilaisiin tapahtumiin tekemään kasvomaalauksia ja lettikampauksia. Festico oli mukana mm. toukokuun Piikkiö päivillä ja Saaristo –festivaalien Yrityskadulla. Jos tiedät tulevia tapahtumia, jossa tämän tyyppistä toimintaa voisi olla, niin laita Festicolle viestiä!

Festicon Helmi ja Peppi tekevät kasvomaalauksia ja kampauksia festareilla ja muissa tapahtumissa.

 

Helmi ja Peppi kertovat yrityksen perustamisen ja itsenäisen toiminnan tuntuneen kivalta. ”Sen jälkeen, kun sai kaikki kirjalliset työt tehtyä, niin toiminta itsellään on ollut helpompaa”. Suuri apu oli 4H:n kautta saatu koulutus.

Pepin mukaan yrityksen toimiala on kiva ja asiakkaan kohtaaminen on erityisesti. Suurimmaksi osaksi on ollut juuri kampausten ja kasvomaalausten tekoa, syksyllä toiveena on saada järjestää myös lasten synttäreitä.

”Festicon tyylinen yritys on sillä tavalla helpompi toteuttaa, kun ei tarvitse vuokrata tiloja tai huolehtia isosta varastosta. Kiinteät kustannukset ovat helposti hallittavia. Laskutus on hoidettu käteisellä tai MobilePayllä ja kirjanpitoon on saatu apua. Yritystoiminta on aika paljon ollut juuri sellaista mitä olimme odottaneetkin”, kertoi Helmi.

Yritystoiminnan haasteena on ollut toiminnan markkinointi ja sopivien tapahtumien löytäminen, joihin on mahdollista päästä mukaan. ”Markkinointi erityisesti juuri lasten synttäreiden toteuttamisesta on seuraava etappi, jota täytyy tehdä”, kertoo Helmi. ”4H:n kautta meillä on mahdollisuus käydä tekemässä mainoksia, joita voimme sitten jakaa koteihin.”

Kesän yritystoiminnasta päällimmäisenä mieleen jäi se, että kannattaa uskaltaa lähteä yrittämään, eikä kannata pelätä, ettei pärjää. Jos on hyvä idea, sitä kannattaa kokeilla. Kaarinan Kehityksen ja kaupungin myöntämä yrittäjyysseteli auttoi alkuun, koska sen avulla sai ostettua yritystoiminnan tarvitsemia tarvikkeita.

Syksy jatkuu lukion merkeissä Luostarivuoren lukiossa. Peppiä kiinnostaa erityisesti luonnontieteet ja Helmiä taas reaaliaineet. Molemmat kertoivat yhteen ääneen, että koulun ohella jatketaan yritystoimintaa.

Yhteystiedot:

Helmi Mäkeläinen
Peppi Ranta
festicokaarina@gmail.com
instagram.com/festicokaarina/