Skip to main content
AjankohtaistaKuukauden yritysTiedotteet

Maaliskuun yritys Gugga-Lifestyle tarjoaa kauneutta ja väriä elämään

Ammattitanssija ja myynnin ammattilainen Pauliina Laaksonen kulki vaikeiden aikojen läpi kohti lapsuuden unelmaansa kukkien parissa.

Pauliinalle myönnettiin vuoden 2023 Suomen Valkoisen Ruusun I luokan kultaristi.

Kaarinan Littoisissa toimiva Gugga on monipuolinen hyvää mieltä tuova lifestyle-liike, joka löytyy Verkatehtaan kentän kupeessa olevasta keltaisesta talosta. Kivijalkaputiikissa pääsee elämysmatkalle nauttimaan kauniista tuotteista ja ihanasta tunnelmasta. Maaliskuussa julkaistaan myös verkkokauppa palvelua täydentämään. Guggan yrittäjänä toimii Pauliina Laaksonen.

Idea Gugga – Lifestylen takana oli luoda paikka, josta voi hakea ideoita, tulla fiilistelemään ja tehdä ihania ostoksia itselle ja lahjaksi. Guggan valikoimaan kuuluu tarkoin valikoituja, harvinaisempia eurooppalaisia brändejä, joita ei joka paikasta löydy. Kivijalkaliikkeessä pääsee sovittamaan vaatteita ja asusteita, hipelöimään ihania sisustustuotteita sekä löytämään inspiroivia kukkatarvikkeita.

Pauliina on ammatiltaan floristi ja järjestää myös uudenlaisia kukkiin liittyviä digikursseja. Guggan valikoimaan kuuluvat kukkatarvikkeet, joilla pääsee itse toteuttamaan floristisia kukkaluomuksia. Ideoita saa Gugga.fi-instagramista, johon Pauliina on suunnitellut ja luonut kukkatöitä. Jäätyään Gugga-koukkuun pääsee verkkokaupassa syventymään floristiikan oppeihin. Guggan Instagram-tilitä voi myös seurata kivijalkaliikkeen ja verkkokaupan tapahtumia ja saada inspiraatioita.

Kerro vähän omaa tarinaasi ja mistä lähti idea yrityksen perustamisesta?

”Olen Pauliina, ammatiltani floristi ja intohimoinen kukkasuunnittelija Kaarinan Littoisista. Kukat luovat hyvää oloa itselle ja viihtyisyyttä kotiin, siksi haluan jakaa niiden ilosanomaa jokaiselle! Mielestäni kaikki voivat nauttia kukista ja niiden kanssa työskentelystä taitotasosta riippumatta.
Rakastan floristiikkaa, kodin sisustamista sekä pukeutumista ihaniin vaatteisiin. Fiilistelen esillepanojen suunnittelussa ja niiden toteutuksissa ja rakastan kauniiden kukkatöiden luomista. Haluan tuoda uudenlaista floristiikkaa sekä kukkiin käytettäviä työvälineitä ja materiaaleja kaikkien saataville. Niitä ihan samoja, joita itse käytän omissa töissäni”. Tästä kaikesta syntyi idea luoda Gugga, josta jokainen voi löytää parhaat mahdolliset työkalut sekä inspiraatiota kukkien, sisustuksen ja vaatteiden kanssa ilotteluun!

”Olen aina rakastanut kukkia ja muistan kymmenenvuotiaana pikkutyttönä aina odottaneeni, että pääsen äitini kanssa keräämään kukkia ojista, niityiltä ja mökkimme puutarhasta. Leikin, että olen kukkakauppias ja lajittelin kukat, poistin varsista lehtiä sekä asettelin kimppuja mökkimme pöydille.” Nyt 30 vuotta myöhemmin Pauliina tekee käytännössä aivan samoja asioita ammatikseen Gugga-putiikissa. Pauliina elää omaa unelmaansa!

41 –vuotias Pauliina on aikaisemmin ollut ammattitanssija Marco Bjöströmin Step Up –tanssiryhmässä. Lisäksi hän on myynnin ammattilainen ja toimi ennen oman yrityksen perustamista pitkään liike-elämän parissa.

Pauliinan perheeseen kuuluu avopuoliso ja kaksi ihanaa poikaa, Max 8v. ja Frans 10v., sekä chihuahua Prinsessa Gigi. Lapsiperheen arki on kiireistä näiden vauhtiveikkojen ansiosta.

Elämä ei ole aina ollut ruusuilla tanssimista, perhe kävi läpi raskaan ajan, kun Frans sairastui syöpään vuonna 2018. Frans jouduttiin leikkaamaan kaksi kertaa, jotta pahanlaatuinen kasvain saatiin pois. Raskaat hoidot ja infektioeristys aiheuttivat sen, ettei poika voinut leikkiä muiden lasten kanssa yleisillä leikkipaikoilla.  Niinpä Pauliina kutsui lapsia leikkimään heidän kotipihalleen. Ainoa ehto oli, että paikalle sai tulla vain terveenä. Tämän haastavan ajan Pauliina toimi pojan omaishoitajana kaksi vuotta.

Kun Frans parani, Pauliina romahti kaiken taistelun jälkeen. Hän luopui silloisesta työstään myynnin parissa ja lähti opiskelemaan Livian floristilinjalle. Koulutuksen jälkeen hän piti alkuun kukkastudiota kotona noin vuoden verran ja sinä aikana vahvistui halu toimia yrittäjänä ja toteuttaa omaa lapsuuden unelmaa. Kotoa työskentely toi joustavuutta arkeen, mutta tilojen rajallisuus ei mahdollistanut kaikkea toimintaa. Pauliina huomasi, että nykyinen Verkakadun toimitila oli pimeänä eikä toimintaa näkynyt. Hän otti yhteyttä silloiseen omistajaan ja kysyi olisivatko tilat myytävänä. Siitä syntyi nykyinen Gugga.

Pauliinalle myönnettiin vuoden 2023 Suomen Valkoisen Ruusun I luokan kultaristi. Kunniamerkin myöntämisperusteena oli ehdokkaan ansiot lasten ja nuorten esimerkillisenä kasvattajan, perhe-elämän ja vanhemmuuden edistäjänä sekä laajemminkin yhteisvastuullisena toisista huolehtimisen ja välittämisen turvaajana.

Pauliinan motto – Iloa ja väriä arjen harmauteen.
Yrittämisessä on tärkeä uskaltaa olla rohkeasti oma itsensä ja seisoa sen takana. Guggan tehtävä on löytää uusia tuotteita Guggan ystäville, toimia inspiraation lähteenä ja kohtaamispaikkana sekä tuoda iloa ja väriä elämään.

Gugga–Lifestylen löydät:

www.gugga.fi
@gugga.fi
Osoite: Verkakatu 1, 20660 Littoinen

Gugga on hyvin saavutettavissa ja ilmaiset parkkipaikat ovat ihan vieressä.