Skip to main content
AjankohtaistaKuukauden yritys

Tammikuun yritys on Kauneushuone La Fiamma

Yrittäjä Anne Sario-Virta hoitolassaan.

Yrittäjä Anne Sario-Virta hoitolassaan.

Niina Sjöholm haastattelee Kauneushuone La Fiamman yrittäjä Anne Sario-Virtaa.

Mistä hoitolan nimi La Fiamma tulee?

Anne Sario-Virta: Haaveeni oli, että hoitolan nimeksi olisi tullut Kauneus Galleria. Esteettinen kauneus on minulle tärkeä asia ja ajatukseni oli, että kaikki olisi kaunista katsella ja hoitolakäynti olisi asiakkaalle monipuolinen esteettinen kokemus. Itse asiassa täällä oli maalaustelinekin ja muuta galleriaan viittaavaa.

Se oli siis haaveeni, mutta sen niminen hoitola oli jo olemassa. Sitten ajattelin, että nimi voisi olla Hehku, mutta sekin oli jo käytössä. Seuraava idea lähti oikeastaan talostamme, johon oli toiveestamme suunniteltu italialaisia vaikutteita. Kun sitten mietin, mikä hehku on muilla kielillä, niin italiaksi se on La Fiamma. Se on niin kaunis sananakin, että tästä tuli sitten Kauneushuone La Fiamma.

Minkälainen on ollut tiesi yrittäjäksi?

Kasvoin yrittäjäperheessä, isäni ja isoisäni olivat yrittäjiä, joten yrittäjäksi ryhtyminen oli aina mielessä yhtenä hyvänä vaihtoehtona. Päädyin kuitenkin palkkatöihin.

Minulla on käsityö- ja ompelutausta. Opiskelin ensin pari vuotta Mynämäen käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksessa, mutta sitten lähdin enemmän teollisuuden suuntaan vaatetusteknikoksi. Koin, että käsityöammatti olisi leipätyönä liian haastavaa.

Muutimme sitten mieheni töiden myötä Poriin ja siellä päädyin työskentelemään tavaratalo Ratsulaan, jossa stylistin työn myötä heräsi kiinnostus ihonhoitoon. Ratsulan aikoina kävin värikonsulttikoulutuksen Turun Kosmetologikoulussa ja silloin kiinnitin huomiota siihen, että siellä oli aikuisopiskelijoita. Kun sitten vuonna 2007 muutimme Kaarinaan, selvitin, että siellä oli alkamassa kosmetologin monimuotokoulutus, jonka voisi suorittaa työn ohessa. Ehdin käydä koulutusta puoli vuotta, ennen kuin aloitin työt Gantilla. Opiskelujen kanssa kävi niin, että kun kurssillamme oli alussa kymmenen oppilasta, ensimmäisen vuoden jälkeen meitä oli jäljellä enää kaksi. Koulu ilmoitti, ettei enää voi järjestää ilta- ja viikonloppukoulutusta, vaan jouduimme jatkamaan päiväkoulutuksena. Suureksi onneksi työpaikkani sijaitsi koulun viereisessä rapussa, muuten töiden ja koulun yhdistäminen ei olisi mitenkään onnistunut. Sukkuloin siinä sitten koulun ja työpaikan väliä ja kolmen vuoden päästä aloituksesta suoritin näyttötutkintoni ja valmistuin vuonna 2010.

Hoitolan perustin vuonna 2012, kun rakennusprojektimme eteni riittävän pitkälle. Lähdin liikkeelle pikkuhiljaa, järjestin ensin muutaman asiakasillan tuttavilleni ja siitä se lähti pikkuhiljaa. Hoitolan ympäristö oli edelleen rakennustyömaana, joten en edes halunnut alkuun markkinoida sen laajemmin, vasta parin vuoden päästä aloin jonkin verran mainostamaan. Hankkimani italialaisen Zoner-laitteen hankinnan jälkeen panostin markkinointiin vähän enemmän.

Kypsyttelin täysipäiväiseksi yrittäjäksi lähtemistä pari vuotta. Halusin kehittää hoitolan toimintaa ja kouluttautua lisää, mutta aika ei päivätyön ja perheen ohella riittänyt. Lopetin työt Gantilla tämän vuoden kesäkuun lopussa.

Olen jo kuusi vuotta ollut kotimaisten Arctic Nutrition –tuotteiden edustaja. Sain maistaa tuotteita kaarinalaisilla hyvinvointimessuilla ja alkuun kiinnostus lähti omasta toiveesta saada lisää energiaa, jaksamista ja hyvinvointia. Olen muutenkin ollut aina kiinnostunut ravitsemuksesta ja se oli jossain vaiheessa mielessäni yhtenä koulutusvaihtoehtona. Siksi on nyt ollut hienoa saada tämä lisä yritykseni toimintaan. Tuotteet, eli juomat ja ravintolisät on kehitetty yhdessä suomalaisten yliopistojen tutkijoiden kanssa ja ne sisältävät vain puhtaita luonnon raaka-aineita, kuten marjoja ja hedelmiä ja luontaisia rasvoja, ja niitä voikin mielestäni verrata terveelliseen ruokaan. Kaikki tietävät, että on aika haastavaa syödä ravintosuositusten mukaan, esim. tarpeeksi vihanneksia ja marjoja. Nämä tuotteet tarjoavat siihen helpon vaihtoehdon ja avun. Tuotteet tukevat elimistön ja ihon toimintaa, tuovat lisää jaksamista ja vastustuskykyä, ja polttavat rasvaakin. Käytän itse tuotteita ja olen testannut esim. Flow-energiajuoman vaikutusta sisäelinrasvaan käyden mittauksissa määräajoin ja olen vaikuttunut siitä, että sisäelinrasvaa hävisi vajaassa vuodessa useita kiloja.

La Fiammassa myydään luonnon tehoaineita sisältäviä Arctic Nutrition –tuotteita.

Miten valitsit varsinaiseen kosmetologin työhösi liittyvät tuotesarjat, esim. Biodrogan?

Tutustuin saksalaiseen Biodroga-sarjaan jo opiskeluaikoina ja se vakuutti laadullaan. Olen päässyt pari kertaa paikan päällekin Baden Badeniin tutustumaan tuotteiden valmistukseen. Vuosien mittaan sarjan tarjonta on vielä laajentunut lääkinnällisellä Biodroga MD-linjalla, joka keskittyy vielä enemmän tehokkuuteen. Runsas vuosi sitten otin valikoimiini myös italialaisen Ten Science –sarjan.

Yrittäjä Anne Sario-Virta hoitolassaan, kuva 2.

Sinulla on tarjolla myös laitehoitoa iholle.

Reilu kolme vuotta sitten hankin ihoa kiinteyttävän ja ihon toimintoja aktivoivan Zoner-laitteen. Kiinnostuin laitteesta kosmetologipäivillä, jossa pääsin sitä testaamaan. Laite oli kohtuullisen arvokas, mutta se toi hyvän lisän hoitolan palveluihin. Samassa laitteessa on radiofrekvenssi-, infrapuna ja mesoterapia-toiminnot. Radiofrekvenssi on ollut viime vuosien hitti neulattomana ja kivuttomana vaihtoehtona ihon kiinteyttämiseen; se aktivoi tehokkaasti ihon kollageenin tuotantoa.

Palveluihini kuuluvat kasvohoitojen lisäksi käsi- ja jalkahoidot, kuumakivi- ja aromahieronnat sekä intialainen päähieronta. Ajatuksissa on kouluttautua myös vyöhyketerapiahoitojen tekijäksi.

Oletko hakenut mistään apua tai neuvontaa yrittäjyyteen?

En oikeastaan. Minulla on kaupallinen koulutus taustalla ja vaatetusteknikkokoulutukseen kuului myös yrittäjyystutkinto, niistä olen saanut pohjaa yrittäjyydelle.

Oletko tyytyväinen päätökseesi siirtyä kokopäiväiseksi yrittäjäksi?

Olen tosi tyytyväinen, on ihana keskittyä kunnolla hoitolan toimintaan ja sen kehittämiseen.

Oletko tyytyväinen hoitolan sijaintiin, vai oletko koskaan harkinnut sen siirtämistä muualle?

Rakensimme tämän hoitolarakennuksen taloprojektin yhteydessä, ja tässä on kaikki suunniteltu omien toiveiden ja hoitolan tarpeiden mukaan vesipisteitä myöden. Tässä on kaikki niin toimivaa, etten ole ajatellut muuttoa. Ainoa syy voisi olla yrityksen kasvattaminen ja suurempien tilojen tarve.

Oletko koskaan harkinnut opiskelijaharjoittelijan ottamista?

Tässä on vain yksi hoitopiste, mutta kyllä se voisi olla mahdollista jossain vaiheessa.

Ovatko asiakkaasi kaarinalaisia, vai tuleeko heitä muualtakin?

Kyllä asiakkaita käy lähikunnistakin, mutta ensisijainen tavoitteeni on nyt tehdä hoitola tunnetuksi Kaarinan alueella. Hoitolan haaste on sijainti täällä Koriston tallien kupeessa, sinänsä lähellä keskustaa, muttei kuitenkaan samalla tavalla näkyvissä kuin ihan keskustan liikkeet, joten monet eivät edes tiedä, että tällainen paikka on olemassa.

Onko korona vaikuttanut yrityksen toimintaan?

Tottakai, kyllä osa ihmisistä jättää kaikki ei-välttämättömät menot korona-aikana ja se vaikuttaa myös tällä alalla. Huolehdin tosi tarkasti hygieniasta ja desinfioinnista ja pienen hoitolan etu on se, että asiakkaita on vain yksi kerralla, ei tarvitse huolehtia tartuntariskistä toisilta asiakkailta.

Mitä uutta hoitolaasi on vielä tulossa?

Nyt seuraavana uutuutena minulla on mikroneulauskynähoito, joka uudistaa ihoa tosi tehokkaasti. Ensi keväänä suunnittelen hankkivani Hydra Peel –laitteen, jossa imupaineen ja hoitonesteiden avulla saadaan puhdistettua iho kivuttomasti ja tehokkaasti ennen muita hoitoja.