Skip to main content
AjankohtaistaKuukauden yritysUncategorized

Toukokuun yritys on Villa Wolax

Perheen urheilutausta näkyy Villa Wolaxin tarjonnassa.

Villa Wolax merellisessä Kaarinassa saariston sydämessä

Tino Aaltonen

Villa Wolaxin yrittäjä Tino Aaltonen tiskin takana.

Ritva Lindström haastatteli yrittäjä Tino Aaltosta. Merellinen Villa Wolax on monien mahdollisuuksien paikka. Historialliset rakennukset tarjoavat majoitusta ja kokouspalveluja sekä upeat puitteet juhlien järjestämiseen. Aktiviteettia kaipaavalle löytyy erilaista tekemistä sekä kesällä että talvella.

Tino ja Kati Aaltosesta tuli Villa Wolaxin omistajat vuonna 1997. Päärakennuksen kunnostaminen ja lisärakennusten rakentaminen on vaatinut paljon investointeja. Lisärakennukset on rakennettu perinteitä kunnioittaen samalla tyylillä kuin päärakennus. Alue onkin kokenut suuren muutoksen Tinon ja Katin omistuksessa.

Alkuun ajatuksena oli vain tilausravintolatoiminta kokous- ja juhlatilaisuuksiin. Toiminta on kuitenkin laajentunut ja nykyään tiloissa toimiin myös kesäravintola, rantabaari, vierasvenesatama sekä hotelli- että mökkimajoitusta on kaikkiaan 47 henkilölle. Kesällä vierasvenesatama houkuttelee purjehtijoita ja veneilijöitä yöpymään ja rentoutumaan merellisen päivän jälkeen. Paikka kutsuu myös yritysvieraita kokoustamaan ja toteuttamaan aktiivista tyhy-päivää ympäri vuoden.

Villa Wolaxiin on hyvät yhteydet, tulee sitten pyörällä, autolla tai omalla veneellä. Myös bussilla pääsee, ja silloin loppumatka sujuu reippaillen Vuolahdentietä pitkin, jonka jälkeen onkin mukava hengähtää anniskeluoikeudet omaavassa Rantabaarissa. Baarissa on tarjolla mm. virvokkeita, erikoiskahvia ja pientä suolasta ja se on avoinna viikonloppuisin toukokuun lopusta lähtien. Kesäravintola aukeaa alkukesästä ilmojen lämmetessä. Ravintolapuolen antimia kannattaakin tulla maistamaan, sillä keittiö on kokenut uudistuksen. Täysremontin lisäksi Wolaxin aarteisiin kuuluu uusi keittiömestari Vesa Karilainen, joka on aikaisemmin työskennellyt mm. Hangon Origossa, jossa hänellä vierähti 12 vuotta.

Keväällä tapahtumia on vappuna ja äitienpäivänä, juhannuksena järjestetään Juhannusjuhlat, jossa bändinä on iskelmäpoppia soittava Freesi. Syksylle on myös suunnitteilla tapahtumia, eli kannattaa seurata päivityksiä somesta ja verkkosivuilta!

Villa Wolaxin ranta ja vierasvenesatama.

Kesällä Villa Wolaxin vierasvenesatama houkuttelee purjehtijoita ja veneilijöitä.

Tino kertoo, että vierasvenesatama lähti alkuun vähän kuin vitsinä. ”Homma lähti siitä, että meillä oli hyvät laiturit ja omat veneet”, kertoo Tino. ”Siitä lähti ajatus, että miksei voisi samalla tehdä vierasvenesataman. Aluksi fiilis oli sellainen, että olemme liian lähellä kotisatamia, mutta nyt veneilijät ovat löytäneet meidät kivasti. Uuteen vierasvenesatamaan on aina alkuun haastavaa saada veneilijöitä, tarvitaan palveluita ja markkinointia. Töitä tehtiin paljon ja nyt homma toimii jo kivasti!”

Villa Wolaxilla on myös Charter-vene Merisusi, jonka avulla pääsee liikkumaan nopeasti (40 solmua) paikasta toiseen. ”Meidän saaristo on uniikki, ja jos yhden päivän aikana haluaa nähdä mahdollisimman paljon, Merisusi on siihen oikea valinta.” Koska Merisusi on nopea, sillä voi lähteä vaikka Maarianhaminaan syömään ja golfaamaan. Vauhdin hurmasta nauttivan kannattaa tutustua myös RIB-safariin.

Villa Wolaxilla on myös Charter-vene Merisusi, jonka avulla pääsee liikkumaan nopeasti paikasta toiseen.

Rauhallisempaan luonnon ehdoilla liikkumiseen löytyy 6 kpl 8 metriä pitkiä Soling Classic –purjeveneitä, joilla tehdään purjehduskilpailuja ja saaristopurjehduksia. Jos mieli halajaa merelle, niin Wolaxista on mahdollista vuokrata ns. perhepurjehdus. Veneeseen mahtuu neljä henkilöä ja lisäksi tulee kippari mukaan.

Yritysasiakkaiden keskuudessa suosittu aktiviteetti on purjehdus­kilpailu, joka sisältää ratapurjehdusta ja kolme kisastarttia. Purjeveneet ovat kisaveneitä, mutta tehty helpoksi ohjata. Purjehduksen jälkeen on hyvä saunoa ja syödä iltapalaa.

Villa Wolaxin yritysasiakkaiden keskuudessa suosittu aktiviteetti on purjehduskilpailu.

Tarjolla on myös suppailua, asiakkaat voivat vaikkapa kokouksen ohella viettää tyhy-päivää ja saada hyvää liikuntaa. Suppailussa tarvitaan kuulemma vain reipasta urheilumieltä ja hieman tasapainoa.

Myös kajakkimelonta onnistuu Villa Wolaxissa.

Kerro vähän historiaa, mitä teit ennen ja mikä sai lähtemään tällaiseen bisnekseen?

Tino: Historia lähtee sieltä asti, että Isoisäni August Aaltonen oli yrittäjä, kauppaneuvos ja moottoriurheilun kehittäjä. Hän ajoi itse kilpaa mm. Eläintarhanajoissa. Isäni Rauno Aaltonen taas voitti mm. Monte Carlon rallin ja rallin Euroopan mestaruuden vuonna 1967. Suuri saavutus oli myös se, että hän loi Bemarille ajokoulujärjestelmän. Villan Wolaxin saleissa on nähtävillä hänen moottoriurheilumuistojaan.

Äiti ei halunnut minusta moottoriurheilijaa ja minusta pitikin tulla surffari. Edes Isä ei tiennyt, että ostin kuitenkin auton ja lähdin 18-vuotiaana ajamaan kilpaa. Sattumien kautta moottoriurheilun parista muotoutui työura ja opetin mm. turvamiehille autoilun saloja. Liiketoiminnan alku oli Tahkolla, jossa toteutettiin ajotaitokoulutuksia. Asiakkaille myytiin kokonaispaketteja, joihin kuului kaikki matkanjärjestelyt. Toiminnan ohessa oli myös kilpa-autojen osiin liittyvää maahantuontia.

Järjestin ajotapahtumia Alastaron moottoriradalla ja toin asiakkaita saunomaan Villa Wolaxiin. Tämä sysäsi liikkeelle liiketoiminnan kehittämisen Villa Wolaxissa.

Raskas työ vaatii raskaat huvit –sanotaan, mutta miten itse vietät vapaa-aikaa tai purat työstressiä?

Tino: Olemme Katin kanssa olleet kimpassa yli 20 vuotta. Lapsi ja perhe-elämä sekä yhdessä vietetty aika ovat hyvää vastapainoa kiireiselle työelämälle. Perheen yhteinen harrastus on talvella laskettelu Tahkolla tai muissa Lapin kohteissa ja kesällä purjehtiminen.

www.villawolax.fi
www.facebook.com/VillaWolax
www.instagram.com