Skip to main content
AjankohtaistaKuukauden yritys

Waltteri perusti Palju Ministerin

Nuorten Yrittäjyysseteli -haastattelut

PALJU MINISTERI

Palju Ministeri on kaarinalaisen nuoren perustama yritys. Yrittäjänä toimii 19-vuotias Waltteri Viljanen.
Kaarinan Kehitys myönsi hänelle Kaarinan kaupungin Yrittäjyyssetelin yritystoiminnan alun tukemiseen.

Yrittäminen on tuntunut kivalta, koska antaa vapauden toimia itsenäisesti ja omalla aikataululla, kertoo nuori yrittäjä Waltteri Viljanen.

Palju Ministeri vuokraa paljukärryn virkistyskäyttöön tai yritystilaisuuksiin ympäri vuoden. Asiakas voi vuokrata paljun haluamalleen ajalle. Paljun voi noutaa itse tai se voidaan kuljettaa hänelle lisämaksua vastaan. Vastaavasti asiakas palauttaa paljun vuokrausajan päättyessä tai se noudetaan lisämaksusta.

Tynnyri kuljetetaan aina tyhjänä. Täyttämiseen menee vettä noin 1000 litraa ja palju täyttyy reilussa tunnissa letkusta riippuen. Täytössä pitää huomioida myös kylpijöiden määrä, jotta vesi ei tule reunojen yli. Vuokraushintaan kuuluu sekoitusmela sekä vedenpoistoputki. Lisähinnasta saa mukaan lämpömittarin, RGB ledvalon ja vedenpuhdistuslaitteen pidempiä vuokrauksia varten. Waltteri käytti yrittäjyyssetelin rakentamalla paljuun paremmat rappuset ja täydensi kalustoa lisätarvikkeilla.

Waltteri mietti erilaisia yritysmuotoja, mutta päätyi tämän kesän osalta toimimaan OP kevytyrittäjänä, ja käytössä on y-tunnus. Yrittäminen on tuntunut kivalta, koska antaa vapauden toimia itsenäisesti ja omalla aikataululla. Tällä hetkellä Waltteri suorittaa varusmiespalvelusta Porin prikaatissa Säkylässä. Palveluksen ohella hän pystyy silti pyörittämään yritystoimintaa. ”Ainoat haasteet ovat silloin, kun olemme metsäleirillä, sillä sinne ei saa ottaa puhelinta mukaan”, kertoo Waltteri.

Markkinointia on tehty sosiaalisen median ja tuttavien kautta. Mainostus on silti ollut haastavaa. Siihen olisi pitänyt käyttää enemmän aikaa ja google-mainontaakin olisi kannattanut käyttää, pohtii Waltteri. Suunnitelmissa on myös laittaa paljun kylkeen kyltit, jotta näkyvyyttä saa paljua kuljetettaessa.

Miksi hait Kaarinan yrittäjyysseteliä?

Meillä ei ole suvussa aikaisempia yrittäjiä. Itseäni kuitenkin kiinnosti kokeilla, millaista se on ja mitä kaikkea siinä pitää osata. Ostin omilla säästöillä paljun ja mietin miten sitä voisi hyödyntää myös silloin, kun en itse käytä sitä.” Siitä lähti Palju Ministerin liikeidea, kertoo Waltteri. ”Yrittäjyysseteli oli hyvä tuki tuohon yritystoiminnan alkuun ja sain sillä ostettua lisätarvikkeita.”

Varusmiespalveluksen jälkeen Waltteri lähtee lukemaan konetekniikkaa Turun ammattikorkeaan. Opintojen ohella on suunnitelmissa jatkaa paljun vuokrausta.

Yhteystiedot:
puh: 045 8869 232
palju.ministeri@gmail.com

paljuministeri.com
@paljuministeri