Skip to main content
AjankohtaistaKuukauden yritys

Ada, Jemina ja Kaisli perustivat Koirakamut

Kaisli Kipinoinen, Jemina Lehtiaho ja Ada Calvo Alonso saivat Kaarinan kesäyrittäjyyssetelin, jonka avulla perustivat Koirakamut -yrityksen.

Ada, Jemina ja Kaisli osallistuivat keväällä TATin järjestämään nuorten kesäyrittäjyysohjelmaan, josta saivat eväitä yrityksen perustamiseen.

Ada, Jemina ja Kaisli ovat lukion viimeistä vuotta käyviä kaarinalaisia nuoria. He osallistuivat keväällä TATin järjestämään nuorten kesäyrittäjyysohjelmaan, jota toteutetaan yhteistyössä kaupunkien ja kuntien kanssa. Ohjelmaan osallistuvilla oli myös mahdollista hakea Kaarinan Kehityksen kautta yrittäjyysseteliä yritystoiminnan tueksi.

Liikeidea lähti siitä, että kaikki kolme tykkäävät koirista. Adan perheessä on Bichon frisé, Kaislin suvussa on ollut koiria ja Jemina on hoitanut tuttavien koiria. Lisäksi tällaiseen palveluun ei tarvita suuria perustamiskustannuksia. Siitä lähti Koirakamut –yrityksen toiminta muotoutumaan.

Koirakamut tarjoaa koirien ulkoilutus- ja hoitopalvelua kiireisille koirien omistajille Kaarinan ja Turun alueella. Kaikenkokoiset koirat ovat tervetulleita ja mielellään niin, että koirille on opetettu perustottelevaisuus. Ulkoilun lisäksi palveluun kuuluu myös leikittämistä, jos sellainen on koiran mieleen. 20 minuutin koiranulkoilutus maksaa 6 €. Maksun voi suorittaa käteisellä, mobilepayllä tai maksamalla suoraan tilille. Pidemmät ulkoilutukset tai iltahoito ovat sovittavissa erikseen.

Kesäyrittäjyysohjelmaan osallistuminen antoi tytöille paljon yrittäjyyteen liittyvää tietoa. Haastavalta tuntui se, että on paljon asioita mitä yritystoiminnassa pitää huomioida. Toisaalta tuntuu taas kivalta se, että työ koirien kanssa on niin upeaa. Asiakkaiden löytäminen on myös ollut yllättävän haastavaa, tai se, miten asiakkaat löytävät palvelun. Koirakamun toimintaa on markkinoitu lähinnä perheiden ja tuttavien kautta sekä jonkin verran somessa. Asiakasryhmäksi kuitenkin toivotaan mm. vanhempia henkilöitä, jotka eivät itse jaksa tai pysty ulkoiluttamaan omaa koiraa, Koirakamut voi tulla siinä avuksi!

Koirakamun työntekijät Kaisli, Jemina ja Ada osallistuvat syksyllä 2022 ja keväällä 2023 ylioppilaskirjoituksiin, mutta tekevät koulun ohella sopimuksen mukaan koiran hoito- ja ulkoilutuspalvelua.

Kun tarvitset koiran hoitoa tai ulkoilutusta, olethan yhteydessä:

Koirakamut

Kaisli Kipinoinen

040 655 5224

kaisli.kip@gmail.com

 

Jemina Lehtiaho

puh. 044 021 7704

jeminlehti@gmail.com

Ada Calvo Alonso

puh. 040 132 7292

adaarmiida@gmail.com