Skip to main content
AjankohtaistaKuukauden yritys

Veeti Järvisen yritys on Veuski Media

By 16.8.202226 elokuun, 2022No Comments

Veeti Järvinen sai Kaarinan kesäyrittäjyyssetelin, jonka hyödynsi ostamalla uuden kiinteän 50-millisen objektiivin. Veetin yritys on Veuski Media.

Kuva Veuski Media.

Veeti Järvinen on kaarinalainen nuori, joka myy valokuva- ja suunnittelualalla kartuttamaansa osaamista. Hän valokuvaa mm. henkilökuvia, potretteja ja hääkuvausta. Lisäksi Veetin kautta saa graafista suunnittelua, kuten yrityksen logot, piirrokset ja tuotteen yleisilme.

Veetin kiinnostus valokuvaamiseen alkoi jo hyvin nuorena. ”Minulla ja papallani oli tapana käydä luontoretkillä ja niin kauan kuin pystyn muistamaan, hänellä oli aina kamera kädessään. Niinpä minäkin innostuin kuvaamisesta ja minulle ostettiin ensimmäinen kamerani. Olin siihen aikaan noin kymmenvuotias,” kertoo Veeti.  Siitä kului kuitenkin vuosia ennen kuin hän löysi kameran kaikki toiminnot; ennen kaikkea täysin manuaalisen tilan. Tämän löydettyään useat valokuvaajat varmasti lukevat lukuisia valokuvauskirjoja, mutta Veetiä ne tylsistyttivät. Hän halusi vain ottaa kameran hyllyltä ja lähteä ulos kuvaamaan. Alkuun Veeti opettelikin kaikki kameran toiminnot yksinkertaisesti kokeilemalla millaisia kuvia kullakin toiminnolla saa. Myöhemmällä iällä hän perehtyi myös teknisiin asioihin syvällisemmin.

Veeti Järvinen, kuva Veuski Media.

Valokuvauksessa Veetiä kiehtovia teemoja ovat luonto, pitkällä valotusajalla otetut kuvat, moottoriurheilu ja liikkeen jähmettäminen kuvaan.

Veeti on kiinnostunut myös kuvien jälkikäsittelystä. Siinä pystyy lisäämään kuviin asioita, joita on mahdoton muuten toteuttaa, esimerkiksi palavia elementtejä. Veetille on tärkeää kuvien tarinallisuus ja kuvien jälkikäsittely antoi siihen huomattavasti lisää eväitä. Lopulta hän huomasi usein luoneensa kuviin jälkikäsittelyssä huomattavasti enemmän asioita, kuin alkuperäisessä kuvassa oli ollut. Tästä luonnollisena jatkumona hän alkoi luomaan taidetta pelkästään tietokoneella ja kiinnostui siinä samalla myös graafisesta suunnittelusta.

Kaarinan Kehityksen avulla saadun yrittäjyyssetelin Veeti hyödynsi ostamalla uuden kiinteän 50-millisen objektiivin, jota tulee käyttämään erityisesti henkilökuvia ja potretteja ottaessaan. Hän uskoo, että tulevan yrityksen myynti tulee pääosin koostumaan erilaisista henkilökuvauskeikoista, joten päätti siksi panostaa siihen liittyvään kalustoon.

Veeti kertoo, että kiinnostus yrittämiseen on kummunnut tahdosta tuoda omaa osaamista ja näkemystä valokuvausalalle. Myös yrittäjyyden tuoma vapaus vastata itse omasta liiketoiminnasta on aina kiehtonut Veetiä. Lisäksi hän on kasvanut yrittäjyyskeskeisessä perheessä, joten sitäkin kautta oman yrityksen perustaminen on tuntunut luonnolliselta ja läheiseltä. Toisaalta yrittäminen voi välillä tuntua isolta taakalta kantaa yksin, ja siksi on hienoa, että tukea saa niin kavereilta kuin perheeltä.

Veetillä on jo entuudestaan pystyssä portfolion kaltainen nettisivu. Hänellä on kuitenkin rakenteilla paremmat nettisivut, joiden kautta palvelua voi sujuvammin ostaa. Intin jälkeen onkin tarkoitus perustaa toiminimi ja työstää nettisivut valmiiksi.

Veeti suorittaa tällä hetkellä varusmiespalvelusta Säkylässä ja antoi sotilasvalan juuri viime viikonloppuna. Hänet valittiin erityistehtävähaussa valokuvaushommiin (viestintävarusmieheksi), joten Veeti tulee tekemään seuraavan noin kahdeksan kuukauden ajan valokuvaukseen liittyviä töitä. Intin jälkeen suunnitelmissa on jatkaa yrityksen toimintaa intensiivisesti aina vuoden 2023 syksyyn asti, jolloin hän lähtee opiskelemaan konetekniikan diplomi-insinööriksi Turun yliopistoon. Tavoitteena on saada yritys siihen malliin, että se voisi tuottaa tuloa opiskelujen ohessa, esimerkiksi lightroom presettien (esiasetukset/filtterit Lightroom -ohjelmaan) myynti nettisivuilla, valokuvien ja piirustusten printtimyynti. Lisäksi hän uskoo pystyvänsä opintojen ohessa tekemään jonkin verran valokuvauskeikkoja.

Veetiin voit olla yhteydessä ja sopia valokuvauksesta tai graafisesta suunnittelusta:

Veuski Media
Veeti Järvinen
puh: 040 1393 544
veeti.jarvinen9@gmail.com