Skip to main content
AjankohtaistaKuukauden yritys

Oton Kone hakee autosi huoltoon kun itse et ehdi

Otto Asikainen sai Kaarinan kesäyrittäjyyssetelin, jonka avulla perusti Oton Kone -yrityksen.

Otto Asikainen rakennustöissä.

Otto Asikainen teki kesän aikana myös rakennustöitä.

Otto Asikainen on 17-vuotias kaarinalainen nuori, joka perusti toiminimi Oton Koneen. Kaarinan Kehityksen kautta jaettu kaupungin yrittäjyysseteli auttoi yrityksen perustamisen kustannuksissa.

Oton Kone hakee tilauksesta asiakkaiden ajoneuvot ja toimittaa ne erilaisiin palveluihin, kuten huoltoon, tankkaukseen, katsastukseen, pesuun, renkaanvaihtoon jne. Ajoneuvon haku-/palautuspaikka voi olla esim. työpaikka, kotiosoite tai liikenneasema. Palvelu toimii joustavasti 24 h Turussa ja lähialueilla.

Kesän aikana Otto on tehnyt yrityksensä kautta myös rakennustöitä, koska markkinointi autoon liittyviin palveluihin ei vielä alkukesästä ollut lähtenyt käyntiin. Hän siis vastasi kysyntään ja rakensi asiakkaille mm. terassin ja puuvajan.

Idea autoalaan liittyvän toiminimen perustamisesta lähti siitä, että Otto on kiinnostunut värkkäämään autoja. Ammattitaitoa on karttunut alan opiskelusta Turun ammatti-instituutin Peltolan yksikössä, jossa on menossa toinen vuosi.

Otto on aina haaveillut yrityksen perustamisesta, mutta silti aloittaminen tuntui jännittävältä. Yritystoiminnassa kaikki vastuu on itsellä ja yrittäminen vaatii uskaltamista ja rohkeutta.  Tällöin on kuitenkin vapaus tehdä sellaisia töitä, mitä haluaa. Ottoa helpotti se, että oma isä on yrittäjä, jolloin tiesi, että läheltä saa tarvittaessa neuvoja.

Yritystoiminnassa kaikkein haasteellisimmaksi Otto kokee asiakkaiden saamisen. Ensimmäiset asiakkaat tulivatkin isän kautta. Markkinointi on kuitenkin se, mihin pitää tulevaisuudessa panostaa. Otolla onkin suunnitelmissa tehdä yritykselle nettisivut sekä sometilit, siten hän tavoittaa eri kohderyhmien asiakkaita.

Alaikäisenä yrittäminen ja toiminimen perustaminen ei ollutkaan niin helppoa, kuin se olisi täysi-ikäiselle ollut. Alaikäisen piti tehdä paperisella lomakkeella ilmoitus yrityksen perustamisesta patentti- ja rekisterihallitukselle, joka maksoi 110 €. Siksikin oli hienoa, että Kaarinan kaupunki antoi yrittäjyyssetelin, loput tuesta Otto käytti mm. työkalujen hankintaan.

Otto on suunnitellut jatkavansa yritystoimintaa koulun ohella.

Jos et itse ehdi viemään autoasi katsastukseen, huoltoon tms., niin olethan Ottoon yhteydessä:

Oton Kone
Otto Asikainen
asikaineno@gmail.com
puh. 044 238 3919