Skip to main content
AjankohtaistaKuukauden yritys

Syyskuun yritys on Unelmayrittäjät

By 19.9.202228 marraskuun, 2022No Comments

”Hyvinvoiva yrittäjä tekee parempaa yritystoimintaa.”

 

Kaarinan Kehityksen Ritva Lindström haastatteli Unelmayrittäjien Tiimi Limppua: Pasia, Harria ja Viiviä. Lindblomeja kaikki! Keskellä takana Petri Herva.

 

Unelmayrittäjät

Harri, miten Unelmayrittäjät sai alkunsa?

Harri: Yritys sai alkunsa vuonna 2014 pelkästään minun yrityksenäni nimellä Harri Lindblom Oy. Yrityksen juuret ovat syvällä konsultoinnin maailmassa, olen tehnyt pitkän uran IT- ja johdon konsultoinnin parissa. Kun lapset Viivi ja Pasi tulivat mukaan toimintaan, yrityksen nimeksi tuli Lindblom.Pro Oy.

Yritystoiminta yhdessä tuntui luontevalta paitsi perhesuhteiden vuoksi, myös siksi, että kaikki koemme hyvinvoinnin tärkeäksi yrittäjyydessä. Yrittämisen pitää olla paitsi arkista puurtamista, myös hauskaa. Hyvinvoiva yrittäjä tekee parempaa yritystoimintaa.

Minulle oli urani aikana muodostunut valtava suhdeverkosto ja syntyi ajatus, että sitä voisivat muutkin hyödyntää. Tiimissä lähti kehittymään ajatus yritys- ja palveluyhteisöstä, jossa jaettaisiin yrittäjille tietotaitoa ja laajaa verkostoa, sekä annettaisiin työkaluja yrittäjän hyvinvoinnin tueksi. Syntyi Unelmayrittäjät. Kaikki lähtee ihmisestä. Henkilö, hänen hyvinvointinsa ja jaksamisensa on tärkeintä. Kantavana ajatuksena on myös yhden luukun periaate, eli pulmaan kuin pulmaan löytyy vastaus meiltä, yhteisöstä tai verkostoistamme. Lindblom.Pro tuottaa Unelmayrittäjille yritysneuvonnan ja hyvinvoinnin yhdistäviä kehityspalveluita.

Unelmayrittäjät-yhteisöä kehitetään koko ajan ja palveluita lisätään matkan edetessä. Yhteisön “koti” on tällä hetkellä Facebook-ryhmämme. Yhteisössä on mahdollisuus verkostoitua samanhenkisten yrittäjien kanssa. Yhteisöön kuuluvat pääsevät myös Unelmayrittäjien tapahtumiin. Unelmayrittäjät-yhteisössä ei jää yksin – voi aina pyytää apua. Ryhmä tukee sateisena ja aurinkoisena päivänä!

Teemme paljon yhteistyötä myös eri tahojen, kuten oppilaitosten kanssa. Meillä on ollut yhteistyöprojekteja Turun Yliopiston ja AMK:n kanssa ja uusia on suunnitteilla.

 

Tiimi Limput

Harri, Viivi ja Pasi Lindblom muodostavat kotoisasti Tiimi Limput.

Miten yrityksen tehtävät jakautuvat Tiimi Limpuissa?

Harri: Meillä on kaikilla omat osaamisalueemme ja ominaisuutemme. Minä olen kouluttautunut yritysvalmentaja ja –neuvoja, erityisosaamisena myös ICT-asiat. Olen verkostoituja henkeen ja vereen, tekijäihminen ja nopea toteuttaja.

Viivi: Minua voisi kuvata empaattiseksi ihmistuntijaksi, jolla on erityinen taito löytää ihmisistä heidän vahvuutensa ja intohimonsa. Olen kouluttautunut mm. NLP-tekniikkaan ja ratkaisukeskeiseen valmennukseen. Pohjalta löytyy myös markkinoinnin ja graafisen suunnittelun opinnot. Olemme kaikki erilaisia persoonia, ja koen, että juuri se on vahvuutemme – täydennämme toisiamme.

Pasi: Olen ammattivalmentaja, ja minulla on isän tavoin vahva ICT-osaaminen. Erityisosaamisena minulla on ryhmähengen luominen ja ryhmien motivointi, tiimiyrittäminen. Voisin myös määritellä itseäni analyyttiseksi innovoijaksi.

Petri (Herva), olet harjoittelijana Unelmayrittäjissä, mitä sinä teet?

Petri: Olen liiketalouden opiskelija Turun ammattikorkeakoulussa ja tulin suorittamaan harjoittelua Unelmayrittäjiin. Viihdyn tässä porukassa ja harjoittelun edetessä olen saanut tehdä yrityskonsultontia itsenäisestikin. Harjoittelun jälkeen jään osaksi Unelmayrittäjien tiimiä keskittyen asiakaskokemusten kehittämiseen.

 

Hyvinvointia harrastuksista

Korostatte hyvinvointia yrittäjyydessä. Miten vietätte vapaa-aikaanne?

Harri: Olen aina ollut yhdistysmies henkeen ja vereen, kuulun useisiin yhdistyksiin. Laulaminen on intohimoni, laulan useammassa kuorossa. Toimin myös Sekakuoro Kulkuset ry:n puheenjohtajana.

Viivi: Minun harrastukseni yhdistyy toiseen yritykseeni Lumerinaan. Olen lapsesta asti tykännyt kaikesta taiteellisesta, askartelusta, ja luovasta piiperryksestä, kuten kalenterien koristelusta. Opiskeluaikana tämä nousi uudestaan esiin, kun oli tarve ajankäytön hallinnalle ja halusin tehdä siitä kivaa. Vuonna 2015 perustin Suomen ensimmäisen kalenterintuunausyhteisön Planner Lovers Finlandin yhdessä ystäväni Satu Järvisen kanssa. Yhteisön Facebook-ryhmällä on n. 4000 seuraajaa, joten tuunatuista kalentereista tykkäävät muutkin!

Viivi Lindblom perusti Planner Lovers Finlandin, jossa tuunataan kalentereita.

Pasi: Minun harrastuksiani ovat urheilu, myös ohjaaminen ja valmentaminen. Kuulun myös frisbeegolf-seura Frisbee Kingsiin. Urheilu ja urheilun ohjaaminen liippaa läheisesti työtäni tiimien valmentajana.

 

Unelmayrittäjien tapahtumat

Onko teillä tapahtumia tulossa?

Viivi: Meillä on juuri ollut After Work –tapahtumia ja aamukahveja, joita on vuoroviikoin aina keskiviikkoisin. Isompi tapahtuma on Unelmayrittäjien pikkupikkujouluristeily 20.11., jonka asiaosuudessa Harri vetää ”Yrittäjän hyvinvointi – mitä se oikein on?!?” –työpajan ja kuullaan Budjettihiiren  Henri Hujalan vinkit hyvään ”rahavointiin”.